Berdine Segers

Een leven lang leren

Het leuke aan mijn werk vind ik het onvoorspelbare… elke opdracht is anders: andere beroepsgroep, ander onderwerp en andere mensen. Samen met jou als trainer of coach probeer ik op een praktische manier het beste uit mensen te halen.

Een oefensituatie hoeft geen uur te duren, is mijn ervaring. Soms is na een paar minuten al duidelijk waar iemand tegenaan loopt. Zo kunnen we ons samen richten op de blinde vlekken of belemmerende overtuigingen die de communicatie van een deelnemer in de weg zitten. Soms is dit confronterend, maar altijd op een positieve manier en met humor.

Voordat ik mij verdiepte in theater en communicatie, heb ik een HBO- opleiding gevolgd in het welzijnswerk. Hier heb ik ook een aantal jaar in gewerkt. In het trainingsacteren combineer ik al mijn talenten.

Ik ga met energie en voldoening naar huis als de deelnemers met een glimlach zeggen dat ze “het van tevoren wel spannend vonden, maar dat het reuze meeviel en ze vol moed en inspiratie zitten om lastige gesprekken daadwerkelijk aan te gaan.”