In de spotlights: Peet Hoffmanns

In de ‘Maand van de Pro-Trainingsacteur’ stellen we graag onze collega’s aan je voor. Vandaag staat onze nieuwsgierige en zorgvuldige collega Peet Hoffmanns in de spotlights.

Geboren in Indonesië als zoon van 2 Shell expats, voelde Hollandse Peet zich een echt tropenkind: vrij en zorgeloos. Hij groeide op aan de kust van Nederlands-Nieuw-Guinea waar hij eindeloos met zijn hond op het strand speelde. Door de jaren heen, zijn om dit vrije kind de laagjes van structuur, zorg en verantwoordelijkheid gedrapeerd.

Terug in Nederland studeerde hij kunstgeschiedenis, met als specialisme Zuidoost-Azië. De tempels maakten ijver en ambitie in hem los. Niet onverdienstelijk vulden theater, mime en dans de rest van zijn agenda. 4 jaar nadat hij een beurs kreeg toegewezen om te promoveren, liet het tropenkind weer van zich horen. Wat zou Peet kiezen? De veilige en comfortabele weg van promoveren of het creatieve en vrije leven van artiest? Peet koos voor het laatste. Hij reisde met verschillende gezelschappen van hot naar her. Een mooi, maar druk en onzeker bestaan. Juist op het moment dat zijn eerste kind geboren werd, kwam daar het verzoek of hij ‘niet eens in een paar trainingen wilde acteren?’ Trainingsacteren stond nog in de kinderschoenen. Het vertrouwen dat collega acteurs in hem stelden, gaf Peet de doorslag om in het diepe te springen. 25 jaar later en vele trainingen verder weet hij het nog steeds zeker: ‘dit is mijn vak!’

Peet ontmoette zijn Annemiek in het studentenleven. Hij vond haar lief en ze werden verliefd. De liefde bekroonden zij met hun huwelijk en de komst van zoonlief en dochterlief. En, na ruim 40 jaar, is daar nog steeds de liefde.

‘Zalig gelukkig, alleen’ beleeft Peet plezier op zijn zeilbootje. Of zoals hij het zelf vertaalt: ‘heimelijk, on-heimelijk plezier; thuis en toch niet thuis genietend!’ Hij noemt zichzelf ‘vrij burgerlijk’ dus echte eigenaardigheden zijn er niet te onthullen. Of toch wel…? Een beetje doorvragen en bingo! Wat blijkt? Peet fietst ALTIJD met een clip om zijn rechterbroekspijp. ‘Tegen smeer. Ik haat viezigheid en waar ik ben zijn er geen vlekken!’ Het is maar dat we het weten!

Wil je weten hoe Peet tegen het vak van trainingsacteur aankijkt? Bekijk dan nu zijn profiel: