In de spotlights: Pieter de Jager

In de ‘Maand van de Pro-Trainingsacteur’ stellen we graag onze collega’s aan je voor. Vandaag staat onze creatieve en grappige collega Pieter de Jager in de spotlights.

Pieter volgde de opleiding tot theaterdocent in Leeuwarden. Hij werkte als acteur in het entertainmentcircuit toen een acteursbureau hem vroeg of hij ‘niet eens een paar rollenspellen wilde spelen.’ Inmiddels werkt Pieter 20 jaar als trainingsacteur. In een jolige bui begon hij te rekenen en kwam tot de conclusie dat hij inmiddels ruim 25.000 rollenspellen heeft gespeeld.

Vervelen doet het vak nog steeds niet. Het mooiste aan zijn werk vindt Pieter de onvoorspelbaarheid. ‘Dat de dingen niet vastliggen van tevoren. Wat gaat er gebeuren? Wie krijg ik tegenover me? Wat gaat zij doen?’ Deze dagelijkse verrassingen geven hem een gevoel van vrijheid. ‘En dat ik daarbij ook nog eens mensen kan helpen, dat is fijn!’

Pieter voelt zich intens gelukkig met zijn gitaar op schoot. Liedjes schrijven is zijn grote passie. Hij kan urenlang pingelen. ‘Ik speel wat akkoorden en opeens ontstaat er een mooie overgang. Deze neem ik als uitgangspunt.’ En tekstschrijven? Dat doet Pieter ook graag. Het is een beetje vergelijkbaar met acteren. ‘Ik verplaats me in een bepaald personage. Vanuit diens perspectief ontstaat dan een verhaal.’

Pieter woont in Utrecht en is getrouwd met zangdocent Anouk. Samen hebben ze 2 dochters; Laurie en Jessie. Creativiteit is met de paplepel ingegoten. Naast een hoofdrol voor muziek, maken vader en dochters graag video’s. Of het nu gaat om de vakantievideo, videoclips of natuurverschijnselen. Het filmen, monteren en het kiezen van de juiste muziek is een activiteit waar ze weekenden zoet mee kunnen zijn.

Wil je weten hoe Pieter zijn vak uitoefent? Bekijk dan nu zijn profiel: