Wat ons bindt

Een acteur leeft zich in in een rol. Een trainingsacteur verplaatst zich daarnaast in de trainer, de deelnemer en de leerdoelen. Dit vraagt om flexibel schakelen tussen acteren, waarnemen, reflecteren en adviseren. Al deze elementen komen terug in onze kernwaarden. Wat ons bindt, is dat alle Pro-Trainingsacteurs denken en handelen vanuit deze kernwaarden.

Onze 4 kernwaarden zijn:

 1. Samenwerking met jou als trainer
  Om een training te laten slagen, moeten trainer en trainingsacteur méér dan gewoon samenwerken. Ze moeten op elkaar kunnen bouwen. Met een Pro-Trainingsacteur sta je er als trainer nooit alleen voor.
  Overleg, advies en een flexibele houding. Dat is hoe wij de samenwerking met jou als trainer optimaal vormgeven. Zodat we naderhand, tijdens het reflecteren, samen trots kunnen zijn op wat we hebben bereikt.
 2. De deelnemer centraal
  Ons doel is altijd om deelnemers respectvol, doelgericht en op een positieve manier te helpen bij het oefenen met gedrag. Het bieden van kansen aan iedere deelnemer, daar krijgen wij een kick van.
  We verlagen de drempel om mee te doen en hebben plezier in ons werk. Dat zorgt voor ontspanning tijdens het oefenen, waardoor het leren natuurlijk aanvoelt. Dit draagt bij aan een verhoging van het leerrendement.
 3. Vakmanschap
  Trainingsacteren is een vak apart. Alle Pro-Trainingsacteurs hebben bewust voor dit mooie vak gekozen. In vergelijking met een reguliere acteur beschikt een trainingsacteur over extra competenties en instrumenten. Denk bijvoorbeeld aan ‘feedback geven’ of ‘spel bieden dat aansluit op het leerdoel en het niveau van de deelnemer’.
  Bij vakmanschap hoort een vakopleiding. We zijn allemaal specifiek opgeleid tot trainingsacteur en hebben ruime werkervaring in diverse branches. Om de kwaliteit van spel en samenwerking hoog te houden, blijven we onszelf verbeteren en ontwikkelen. Zo vinden we altijd ruimte voor opleiding, intervisie en feedback van onze klanten en deelnemers. Meer weten? Bekijk ons profiel.
 4. FairTrained
  Bij Pro-Trainingsacteurs geloven we niet in onnodige overheadkosten. Opdrachtgevers hebben rechtstreeks contact met de ingehuurde trainingsacteurs. Zo weet jij als trainer precies met wie je werkt. Wel zo handig voor afstemming en het aftasten van ‘de klik’ tussen jou en de trainingsacteur. Het tarief dat je betaalt, komt volledig toe aan de trainingsacteur die jij inhuurt. We houden het daardoor eerlijk: degene die het werk uitvoert, wordt daarvoor beloond.
  Soms is direct contact onhandig. Bijvoorbeeld omdat je meerdere trainingsacteurs wilt inhuren, of omdat een langlopend traject om de nodige planning vraagt. In dat geval kun je het regelwerk uitbesteden aan onze verbinder, Shamal Binnendijk. Zij helpt je graag. Hoe dit werkt lees je hier.